Denne mappen er delt av en fagperson, og inneholder fagstoff, oppgaver og lenker til tekster fra både NDLA og andre nettsteder. Logg inn på Min NDLA for å kopiere mappen eller lagre lenken.
Tilpasset kost
- Laktoseredusert kostFagstoff
Laktoseredusert kost brukes hvis man ikke tåler laktose (melkesukker), det vil si hvis man har laktoseintoleranse.
Du som skal lage mat til andre, har et særlig ansvar for å servere trygg glutenfri mat.
- AllergenmerkingFagstoff
Når du skal servere eller selge mat til andre, må du vite hvordan du skal merke varene riktig, slik at kundene får den informasjonen de trenger.
- Glutenfri middagFagstoff
I denne videoen viser kokk Inger Haugene hvordan hun tilbereder en glutenfri middag.
- Allergi – viktig kunnskapFagstoff
Når arbeidet vårt består i å lage mat til andre som har allergi, er det viktig å ha kunnskap om hva maten inneholder.
- Tilberedning av laktosefri kostFagstoff
I denne videoen viser kokk Inger Haugene hvordan hun tilbereder en laktosefri middag og et laktosefritt brødmåltid.