Hopp til innhold

Denne mappen er delt av en fagperson, og inneholder fagstoff, oppgaver og lenker til tekster fra både NDLA og andre nettsteder. Logg inn på Min NDLA for å kopiere mappen eller lagre lenken.

Meny

  1. Øl har tatt opp konkurransen med vin om å være det perfekte følget til mat.

  2. Når du skal servere eller selge mat til andre, må du vite hvordan du skal merke varene riktig, slik at kundene får den informasjonen de trenger.

  3. Når du skal komponere en rett som harmonerer og gir en god smaksopplevelse, er det flere ting du må tenke på.

  4. Formålet med å planlegge en meny er at gjesten skal få dekket sine behov for mat på en ernæringsmessig, økonomisk og sensorisk riktig måte.

  5. Når du skal lage mat til flere, kan det være greit å vite hvor mye du skal beregne per person av hver enkelt råvare.

  6. En vellykket kombinasjon mellom mat og vin kan heve et måltid. For å skape en god kombinasjon er det viktig å ha kunnskap om noen generelle prinsipper.

  7. Hva er en bærekraftig meny? Og hva må vi tenke på for å kunne servere mat som er både god og bærekraftig, uten at vi øker kostnadene?

  8. Når du skal komponere en meny med flere retter, er det mange ting å tenke på for at sammensetningen skal bli vellykket.

  9. Ifølge alkoholloven er en bedrift med alkoholservering også pliktig til å ha et rimelig utvalg med alkoholfrie drikkevarer.