Denne mappen er delt av en fagperson, og inneholder fagstoff, oppgaver og lenker til tekster fra både NDLA og andre nettsteder. Logg inn på Min NDLA for å kopiere mappen eller lagre lenken.
Bærekraftig produksjon
- Bærekraft og grønnsakerFagstoff
Vi tilbereder mye grønnsaker på et kjøkken. Å utnytte ressursene på best mulig måte er både miljøvennlig og god økonomi for bedriften.
- Den bærekraftige potetenFagstoff
Den norske poteten er en svært klimavennlig og bærekraftig råvare. Den kan dyrkes i nesten hele Norge, den er kortreist, og den er enkel å lagre.
- Bærekraftig fiskFagstoff
Du som utdanner deg innenfor kokk- og servitørfag, har et stort ansvar for å velge bærekraftige råvarer og bidra til redusert svinn.
Å kaste ferdig produsert mat er kostbart og lite bærekraftig. Matbransjen har derfor et stort ansvar for å finne løsninger for å redusere matsvinnet.