Skip to content

Documentary

Bygdehomo

Bygdehomo er en kort dokumentarfilm fra filmskaperne Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter. Bjørn-Tore er tilbake i hjembygda Volda for å delta på Norges første Bygdepride.

Om filmen

Da Bjørn-Tore vokste opp, var det få åpne homofile slik som han i Volda. Han turte på den tida ikke å gå på byen i frykt for å bli slått ned, og det ville vært helt utenkelig med en Pride-markering for å feire kjærlighet og mangfold. I filmen Bygdehomo blir vi med når Bjørn-Tore drar tilbake til Volda for å delta på Pride, nærmere bestemt den første Bygdepride noensinne arrangert i Norge.

Mange i Volda er med på forberedelsene til Pride. Pride-flagg henges opp i flaggstenger, og det lages plakater og paroler. Selv om mange nå viser støtte til Pride-bevegelsen, er Bjørn-Tore spent på hvor mange som faktisk kommer til å dukke opp i selve paraden. Det er nemlig ikke alle som er like glade for at Pride har kommet til bygda. Konservative kristne menigheter er svært kritiske til Pride, og det arrangeres blant annet Jesusmarsj for å protestere mot arrangementet.

CC BY-SAWritten by: Tina Andersson. Rightsholder: Norgesfilm AS
Last revised date 03/10/2022

Learning content

Identitet