Skip to content

Feature Film

Suck me Shakespeer (Fack ju Göhte)

Zeki Müller, en småkriminell fyr, blir ansatt som lærervikar ved Goethe videregående skole. Grunnen til dette er ikke et plutselig kall til læreryrket, men at pengene fra det forrige ranet hans ligger begravet under gymsalen.

Handling

Zeki Müller slipper ut av fengsel. Han har sonet en straff på 13 måneder etter et ran. Kjæresten hans har tatt vare på ransutbyttet mens han har sittet inne. Nå vil han gjerne ha tak i pengene.

Det viser seg at hun har gjemt pengene på en byggeplass ved Goethe videregående skole. Mens Zeki har sittet i fengsel, har det blitt bygd en gymsal over stedet der pengene ligger nedgravd. Müller er i knipe: Han skylder penger til en kriminell og er avhengig av å få tak i pengene.

Han bestemmer seg for å søke jobb som vaktmester på skolen. Tilfeldighetene vil ha det til at han blir ansatt som lærervikar. Skolen har store disiplinære utfordringer, spesielt i klasse 10B, som daglig driver lærerne til vannvidd. Klarer Müller å få tak i pengene? Og klarer han å hanskes med utagerende elever og plagsomme kollegaer?

CC BY-SAWritten by: Tina Andersson . Rightsholder: Norgesfilm AS
Last revised date 06/21/2019

Learning content

Identitet