Skip to content

Tasks and Activites

Praksis i hjemmebaserte tjenester

Hilde bor hjemme og har fått innvilget hjelp og støtte i hverdagen. I denne oppgaven skal du reflektere over hvordan det er å jobbe som helsefagarbeider i hjemmebaserte tjenester.
Kjøkken av eldre modell med en del rot på kjøkkenbenk og gulv. Foto.
Open image in new window

Du skal være i praksis i hjemmebaserte tjenester, og denne dagen skal du kjøre sammen med en helsefagarbeider og en sykepleier. Dere skal hjem til en bruker som er rusavhengig. Hun skal få hjelp til sårstell og medisiner. Hun heter Hilde og er 34 år. Hilde var tidligere kunstner og har hatt mange utstillinger før hun ble så hardt rammet av rusmisbruk at hun ikke håndterte faste avtaler og hverdagslivet. I dag er Hilde ufør og har mange plager knyttet til langvarig rusbruk med heroin.

Oppgaver

  1. Når dere kommer hjem til Hilde, sover hun. De to du jobber sammen med, sier at du må vente i stua mens de vekker Hilde. Du foreslår at du kan rydde og vaske litt på stuebordet, men helsefagarbeideren sier at det er ikke greit å bare begynne med det. Hva tenker du om det?
  2. Hilde sier hun ikke er sulten, men hun har heller ikke spist i dag. Lag et rollespill om hvordan du ville gått fram for å veilede Hilde rundt mat og måltider. Rollespillet kan filmes, vises for resten av gruppa eller spilles inn som podkast.
  3. Å jobbe i hjemmebaserte tjenester kan by på en del utfordringer knyttet til hygienetiltak. Gjør rede for disse utfordringene.
CC BY-SAWritten by: Hege Nikolaisen.
Last revised date 05/27/2020

Learning content

På jobb som helsefagarbeider