Hopp til innhold

  1. Home
  2. Markedsføring og ledelse 1ChevronRight
  3. Marked og målgrupperChevronRight
  4. Segmenter og målgrupperChevronRight
  5. NyhetsdryppChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Nyhetsdrypp

Logo for medieoppgave.

Hver dag er det aktuelle saker i media som på forskjellige måter handler om markedsføring. Leser du nyheter, vil du finne mange gode eksempler som du kan benytte på prøver og i diskusjoner i klassen. På denne måten viser du at du har forstått lærestoffet, og at du kan bruke det du har lært.

Segmenter og målgrupper

I artiklene under får du lese om Rihanna, kaffedrikking og boligmarkedet. Les og relater artiklene til det du har lært i emnet Segmenter og målgrupper. Noter gjerne viktige stikkord i bloggen din.

  • I artikkelen En rufsete, heseblesende folkefavoritt kan du lese om Rihanna og hennes konsert i Bergen i november 2011. Hvordan kan vi segmentere markedet for musikk?
  • I artikkelen De gamle er fortsatt eldst får du lese om kaffe og hvordan forskjellige generasjoner drikker kaffe. Hvordan kan vi segmentere dette markedet? Hvilke målgrupper tror du vi kan finne i de forskjellige segmentene?
  • I boligmarkedet kan vi finne mange segmenter. Gjør ulike typer søk å nett og få et innblikk i dette markedet. Prøv å dele boligmarkedet inn i segmenter.

Læringsressurser

Segmenter og målgrupper

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs