Hopp til innhold

  1. Home
  2. Markedsføring og ledelse 1ChevronRight
  3. Situasjonsanalyse og markedsinformasjonChevronRight
  4. SituasjonsanalysenChevronRight
  5. Blogg i vei!ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Blogg i vei!

Piktogram for bloggoppgave

Bloggnotater

Husker du å vedlikeholde bloggen din? Skriv inn litt hver uke, slik at bloggen er innholdsrik og hele tiden oppdatert ut fra hvor langt dere har kommet med fagstoffet.

(Har du ikke skrevet bloggoppgaver tidligere, kan du for eksempel bruke Blogger for å opprette en fagblogg.)

Videoblogg om situasjonsanalysen

Denne gangen kan du gjøre en vri: Lag en videoblogg! Du kjenner sikkert til mange mer eller mindre seriøse videoblogger. Siden dette er en fagblogg, kan du med fordel prøve å gjøre den litt seriøs. Det betyr imidlertid ikke at du må velge bort humor, situasjoner som er satt på spissen, språklige spissformuleringer eller andre virkemidler du ønsker å bruke for å få frem budskapet ditt. Tvert imot kan det hende at det er nettopp det som skal til for at du husker stoffet i ettertid.

Du kan lage videoen enkelt ved å ta opp med en mobiltelefon, laste den ned på pc-en din og legge den inn som lenke i bloggen. Dersom du har et videoredigeringsprogram, kan du bruke det. Hvis ikke kan du ta så mange videoer som skal til for at du blir fornøyd med resultatet.

Og et tips: Lag et godt manus før du filmer!

Dersom du synes videoblogging blir litt vanskelig, skriver du videre på bloggen din på vanlig måte. Prøv å gi eksempler på hva interne og eksterne faktorer kan være i forskjellige bransjer. Bloggingen din blir nyttig for både deg selv og leserne dine når du bruker levende og gode eksempler.

Læringsressurser

Situasjonsanalysen

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs