Hopp til innhold

  1. Home
  2. Religion og etikkChevronRight
  3. Om faget religion og etikkChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Om faget religion og etikk

Faget religion og etikk er både et kunnskapsfag og et holdningsdannende fag. Faget gir deg innsikt i de stor verdensreligionene, og i sentrale filosofiske og etiske spørsmål. Men hensikten med faget er også å hjelpe deg til å forstå deg selv og andre.

Dukke kledd i hvit kjole og kyse med glorie. Foto.
I andre religioner og livssyn møter vi ofte visuelle uttrykk som vi ikke forstår meningen med. Figuren på dette bildet har en religiøs betydning. Studer gjerne bildet sammen med en medelev. Hva er det vi ser på bildet? Nysgjerrighet er en viktig drivkraft i møte med det vi ikke forstår. Nederst på sida finner dere "fasiten".

Vi som bor i Norge har ulike oppfatninger om religiøse, filosofiske og etiske problemstillinger. Gjensidig toleranse er en forutsetning for at vi skal leve fredelig sammen side om side. Gjennom dialog med andre får du innsikt i hva de tenker om de store, eksistensielle spørsmålene. Samtidig blir du utfordret til å tenke gjennom hva som er viktig for deg.

Dette emnet hjelper deg til å få oversikt over faget og hvordan du kan jobbe med det. Du får også noen nyttige tips til muntlig eksamen.

Bildeforklaring les mer

På bildet ser du en dukke som forestiller jomfru Maria som barn. Rundt hodet har hun en glorie. I den katolske kirken er dette et symbol på at hun er en helgen, en hellig person. I den katolske kirken finner vi ofte framstillinger av den hellige jomfruen, eller madonnaen. Denne madonna-skikkelsen finnes i Saint Francois-Xavier-kapellet i Coloane. Hvor ligger dette kapellet, og hva er historien bak det?

Læringsressurser

Om faget religion og etikk