Hopp til innhold

  1. Home
  2. Religion og etikkChevronRight
  3. Religion og livssynChevronRight
  4. KristendommenChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Kristendommen

Kristendommen er en monoteistisk religion, men skiller seg fra andre monoteistiske religioner ved troen på Jesus som Guds sønn og verdens frelser. Kristne finnes på alle kontinenter, men har tradisjonelt vært den dominerende religionen i Europa og Amerika.

Kristendommen er den religionen i Norge som har flest tilhengere. I denne videoen møter du to kristne ungdommer. Den ene har et liberalt forhold til kristendommen, den andre er en mer konservativ kristen.

Kristendommen har mye felles med jødedom og Islam. De tre religionene har store deler av Det gamle testamentet som felles referanse. Derfor kalles de abrahamittiske religioner, som det betyr at de regner seg om etterfølgere av patriarken Abraham. Det som skiller kristendommen fra jødedommen og Islam er troen på Jesus som Guds sønn og frelser.

Det er denne troen som forener kristne over hele verden, men religionen utøves på forskjellige måter, alt etter hvilke kirkesamfunn eller trossamfunn de kristne tilhører.

De tre største retningene i kristendommen er den katolske kirken, de ortodokse kirkene og de protestantiske kirkene. Men den delen av kristenheten som i dag vokser mest, er pinsebevegelsen som er en del av den karismatiske lekmannsbevegelsen med røtter i USA.

Læringsressurser

Kristendommen

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs