Hopp til innhold

  1. Home
  2. BiologiChevronRight
  3. Eksamen i biologi 1ChevronRight
  4. Hjelp til eksamenChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Hjelp til eksamen

Trenger du hjelp til eksamen? Gruer du deg? Fortvil ikke, på denne siden har NDLA samlet eksamenstipsene som får deg til å prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Lykke til!

Medie-elever forbereder seg til sending

Hjelp til skriftlig eksamen

Avgangselevene Thea Carlsen og Irja Eliassen ved Nesodden vgs. forteller om skriftlig eksamen. – Det er en såpass lang prøve at man blir sliten etter hvert, forteller Eliassen. Assisterende rektor Annika Nordlund synes det er viktig å strukturere det man kan fra før. Ta gjerne utgangspunkt i læreplanen for faget.

Hjelp til muntlig eksamen

Uzma Dar, Erik Gaupseth og Emil Verlo synes det verste med muntlig eksamen er spørsmålsstilling på slutten og all gruingen i forkant. De var avgangselever ved Nesodden vgs. i 2015. – Tenk at du skal vise hva du kan, tipser assisterende rektor Annika Nordlund.

Hjelp til praktisk eksamen

Hege Stormoen, Nadja Viktoria Andersen og Markus Fossum er elever ved barne- og ungdomsfagarbeiderlinjen ved Nesodden vgs. De skal gjennom en praktisk eksamen i faget. – Det er enklere enn man tror, men man blir nervøs fordi det er så viktig, forteller Andersen. – Du skal vise i praksis dine holdninger, ferdigheter og kunnskaper i faget, forteller faglærer Signe Alm.

Les NDLAs tips til praktisk eksamen og eksempler på oppgaver.

Praktisk-muntlig eksamen

Noen fag har praktisk-muntlig eksamen. De er lokalgitt og kan variere fra skole til skole. Eksempler på slik eksamen finnes i fagene Medie- og informasjonskunnskap 2 og Biologi 1.

Slik lager du gode presentasjoner

På en del eksamener må du presentere et produkt og/eller fagstoff. Jone Nyborg har råd og tips til deg som skal presentere.

Hans Olav Lahlum har laget ti eksamensbud. Se presentasjonen av budene hos TV 2 Nyhetskanalen.

Læringsressurser

Eksamen i biologi 1