Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Menylære og de ulike menytypeneChevronRight
  4. MenylæreChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Ukesmeny i institusjon

Ved oppsetting av meny følges generelle menyregler, og man må ta hensyn til at menyen skal serveres i institusjon. Det er anbefalt å følge råd fra helsedirektoratet, som blant annet innbefatter kostholdsrådene. Her kan du se et eksempel på en meny som kan serveres i institusjon, som for eksempel et alders- og sykehjem.

Nøkkelrådskost. Foto

Ukesmeny

Forslag til middags- og lunsjmeny som for eksempel kan passe på sykehus eller en institusjon for eldre.

Uke nr.:
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Lunsj-meny Tomat-suppe
Makaroni
Brød
Eple
Pai med ost og skinke
Salat
Jordbær
Tunfisk-salat
Rund-stykker
Smør
Sjokoladebit
Karbonade-
smørbrød
Ertestuing
Løk
Appelsin
Blomkål-suppe
Focaccia-brød
Kiwi
Lasagne
Salat
Brød
Melon
Oste-tallerken
Frukt
Kjeks
Sjokolade-bit
Middag
Alternativ 1
Fiskeboller
Gulrot
Brokkoli
Hvit saus
Kokt potet
Ovnsstekt kyllingfilet
Gratinert tomat
Brokkoli
Urtesaus
Ris
Seibiff
Løk
Råkost
Remulade
Kokt potet
Pannekaker
Stekt bacon
Blåbær-syltetøy
"Dessert": ertesuppe
Dempet kveite
Agurksalat
Kokt gulrot
Sandefjord-smør
Kokt potet
Risengryns-grøt
Spekeskinke og spekepølse
Flatbrød
Ovnsstekt kalvestek
Blomkål
Brokkoli
Fløtesaus
Tyttebær-syltetøy
Kokt potet
Middag
Alternativ 2
Stekte kyllinglår
Salat
Rømme-dressing med urter
Kokt ris
Fiske-grateng
Råkost
Persille-smør
Kokt potet
Kjøttkaker
Kålstuing
Gulrot
Brun saus
Tyttebær-syltetøy
Kokt potet
Lettsaltet uer
Gulrotstuing
Erter
Eggesmør
Kokt potet
Viltgryte
Salat
Tyttebær-syltetøy
Potetmos
Lakseburger
Salat
Tzatziki
Grovt brød
Dampet laksefilet
Stekte rot-grønnsaker
Ostesaus
Fullkorn-spagetti
Dessert Fruktsalat
Vanilje-kesam
Banan Kirsebær-kompott
Fløtemelk
Byggryns-krem
Jordbær-saus
Sjokolade-pudding
Vaniljesaus
Pavlova med frukt/bær
Karamell-pudding

Læringsressurser

Menylære