Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Menylære og de ulike menytypeneChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Menylære og de ulike menytypene

Det er mange ting å ta hensyn til når vi skal planlegge en meny. En meny bygger ofte på mattradisjoner, hvilken mat brukerne foretrekker, ernæring, anledning og økonomi, for å nevne noe.

En notatblokk på et bord med noen råvarer rundt. Foto.

En vellykket meny er gjennomtenkt og tilpasset både gjester, serveringssted og tidspunkt. I dette emnet vil du bli kjent med de normene og standardene som gjelder for menyarbeidet, både i Norge og i det internasjonale kjøkkenet.

Emner

Menylære og de ulike menytypene

  • Menylære

    I dette emnet vil du få en innføring i menylære og menynøkkelen, som gir en disposisjon for menyarbeidet og hvordan vi bør sette sammen rettene i en meny.

  • Menytypene

    I dette emnet vil du lese om de ulike måltidene og menytypene, hva som skiller dem og hva som er viktig å huske på.

  • Buffé

    Det kan lages mange ulike typer bord eller bufféer. I dette emnet kan du lese om de vanligste.