Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Servering og gjestebehandlingChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Servering og gjestebehandling

Som servitør skal man kunne presentere, anbefale og servere mat og drikkevarer. Man må ta seg av gjestene på en profesjonell måte, yte god service og gi dem en minnerik opplevelse.

Ung servitør i uformell prat med eldre gjester. foto.
En dyktig servitør klarer å skape gode relasjoner til alle gjestene sine.

Dette krever gode fagkunnskaper og kunnskap om mennesker. En servitør må like å omgås ulike typer mennesker for å yte god service. I dette emnet vil du få kunnskap om serveringsmetoder og teknikker, samt lære om hvordan man kan gi en god gjestebehandling.

Emner

Servering og gjestebehandling

  • I dette emnet vil du få kunnskap om hva service er, og om hvordan man kan yte god service til ulike type gjester, basert på deres forventninger og behov.

  • Servering

    I dette emnet vil du bli kjent med de ulike serveringsteknikkene, du vil lære å dekke et bord, ulike bordoppsett, å servere vin og sette opp en kjøreplan.