Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. SpesialkostChevronRight
  4. Fettredusert kostChevronRight
  5. Eksempel på fordeling av 40 gram fett ChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Eksempel på fordeling av 40 gram fett

Her finner du eksempel på hvordan man kan fordele 40 gram fett på en dag:

Middag servert på sykehus. Foto.
MatvareMengde matvare i gramMengde fett i gram
Olje eller flytende margarin til matlaging 5 - 10 5 - 10
Skummet melk, inkl. matlaging 750 0,75
Kjøtt, magert 150 2 - 15
Fisk, mager 200 1 - 6
Pålegg (mager ost el. magert kjøtt) 150 2 - 12
Brød (grovbrød) ca. 8 skiver 320 9

Husk

I en fettredusert kost må det være et minimum på 40 gram fett for hver dag, fordelt på alle måltidene.

Noen pasienter vil tåle mer fett, så kosten må derfor tilpasses hver enkelt pasient.

Læringsressurser

Fettredusert kost