Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Tilpasset kostChevronRight
  4. Fettredusert kostChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Fettredusert kost

Fettredusert kost brukes til personer som har fettdiaré. Fettdiaré kan komme av sykdomstilstander i tarmen og/eller bukspyttkjertelen, og føre til at man i perioder er svært ømfintlig overfor fett. Fettredusert kost tilberedes så lik nøkkelrådskost som mulig, men med redusert fettinnhold.

Bilde av grillet piggvar, nypoteter, blomkarse og ørretrogn. Foto

I dette emnet vil du få kunnskap om hvordan du kan tilberede fettredusert kost, og hvilke matvarer du bør bytte ut. Når man tar vekk fett, mister man energi samt de fettløselige vitaminene. Hvordan da lage et fullverdig måltid?

Læringsressurser

Fettredusert kost