Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. SpesialkostChevronRight
  4. Glutenfri kostChevronRight
  5. Crossed grain, krysset kornChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Crossed grain, krysset korn

Symbolet "crossed grain" er internasjonalt og brukes på produkter som er glutenfrie, og hvor gluten i korn er byttet ut med glutenfrie ingredienser.

Crossed grain symbol

Norsk cøliakiforening (NCF) godkjenner produkter i Norge før produsenten får merket sitt på varen. Det er frivillig for produsenten å merke varen med crossed grain-symbolet, men obligatorisk å merke alle glutenfrie varer med "glutenfritt" eller "svært lavt gluteninnhold".

Crossed grain, krysset korn, er det mest anerkjente symbolet som brukes på glutenfrie produkter. Det er lett å kjenne igjen, og når forbrukeren ser dette symbolet på pakningen, kan han være trygg på at varen er glutenfri.

Læringsressurser

Glutenfri kost