Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. SpesialkostChevronRight
  4. Glutenfri kostChevronRight
  5. Spesialkost – gluten og laktoseChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Spesialkost – gluten og laktose

Oppgave i spesialkost om gluten og laktose.

kollasj med matvarer med og uten laktose og gluten

Spesialkostmeny

Du arbeider på Grand hotell som kjøkkensjef. I morgen kommer det en buss med pensjonister.

Du har laget følgende meny til reisefølget:

  • Blomkålsuppe
  • Kjøttkaker i brun saus, kokte poteter og kålstuing
  • Sitronfromasj

På bussen er det to personer som ikke tåler gluten, og tre personer som ikke tåler laktose. Bruk spesialkostskjemaet og oppskriftene i oppskriftsheftet og forklar hvilke endringer du vil gjøre på rettene for at de som ikke tåler gluten og laktose, skal kunne bestille den samme menyen.

Lenke til vedlegg med oppskriftshefte.

Lenke til skjema for utfylling til spesialkost.

Filer

Læringsressurser

Glutenfri kost