Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. DrikkevarerChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Drikkevarer

Mat og drikke henger nøye sammen. En god drikk som passer til maten kan løfte hele måltidsopplevelsen.

Glass med ulik drikke skåles mot hverandre. Foto.

En servitør må ha god kunnskap om drikkevarer når han skal presentere, anbefale og servere drikke. En kokk må også ha gode kunnskaper for å kunne bidra til den beste smaksopplevelsen.

Det er først og fremst vin vi tenker på når vi snakker om drikke i forbindelse med mat. Størstedelen av dette emnet vil derfor handle om vin. Men også alkoholfrie alternativer og kaffedrikker blir presentert.

Emner

Drikkevarer

  • Øl

    I dette emnet vil du bli kjent med ølbryggingsprosessen, de ulike ingrediensene som gir ølet dets karakter, og lære hvordan øl og mat kan kombineres.

  • Vin

    I dette emnet vil du bli kjent med de ulike prosessene som må til for å lage vin, de viktigste vinområdene, samt mat og vinkombinasjoner som harmonerer.

  • Sterkvin

    I dette emnet vil du bli kjent med de vanligste typene av sterkvin og deres bruksområder.

  • Brennevin

    I dette emnet vil du bli kjent med fremstillingen av de vanligste brennevinstypene.

  • Vinområder

    I dette emnet skal vi ta for oss de mest kjente vinlandene og deres regioner.

  • Vi har listet opp noen av de vanligste ordene og uttrykkene du vil komme over når du jobber med drikkevarer.

  • Alkoholfritt

    På festlige arrangementer bør gjesten alltid ha tilbud om alkoholfri drikke. Det finnes i dag et bredt utvalg av alkoholfrie drikker på markedet.

  • Kaffe

    Hva er egentlig forskjellen på en espresso og en cappucino? I dette emnet får du kjennskap til de vanligste typene og hva de består av.