1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. SkalldyrChevronRight
  5. Tilberedning av skalldyrChevronRight
  6. Tilberedning av blekksprut og kråkebollerChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Tilberedning av blekksprut og kråkeboller

Blekksprutartene akkar og kalmar brukes i matlaging. Det er mest posen som brukes. Det som er spiselig på kråkebollen, er rogna eller melken, som sitter som fem drueklaser under skallet i toppen av kråkebollen.

kollasj med bilder av blekksprut
Blekksprut

Kråkebolle (sjøpinnsvin)

Kråkeboller og kråkebollerogn. Foto.
Kråkeboller og kråkebollerogn

Det som er spiselig på kråkebollen, er rogna eller melken, som sitter som fem drueklaser under skallet i toppen av kråkebollen.

Åpne kråkebollen ved å stikke en saks gjennom skallet, og klipp rundt munnåpningen, eller hogg toppen av bollen med en skarp, tung kniv.

Rogna/melkeklasene kan spises direkte eller tilsettes litt sitron.

Læringsressurser

Tilberedning av skalldyr

SubjectEmne

Fagstoff