Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. SkalldyrChevronRight
  5. Tilberedning av skalldyrChevronRight
  6. Tilberedning av sneglerChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Tilberedning av snegler

Her kan du lese om tilberedningsmåter for noen vanlige spiselige snegler: albuskjell, kongsnegl, strandsnegl og vinbergsnegl.

kollasj med bilder av snegler, kongsnegl, vinbergsnegl og strandsnegl
1) Pastaruller med snegler og spinat. 2) Fylte snegler. 3) Snegler med persillesaus.

Noen vanlige spiselige snegler:

  • albuskjell
  • kongsnegl
  • strandsnegl
  • vinbergsnegl

Albuskjell

bilde av et albuskjell
Albuskjell

I albuskjell er det sugeskiven som er den spiselige delen. Sugeskiven maler eller finhakker vi, blander den med hakket gressløk og smaker til med salt, pepper og litt kajennepepper. Av dette lager vi kaker som vi steker i smør.

Kongsnegl

Lag en farse av innmaten. Bland ½ liter farse med ½ liter hakket løk og 30 g kokt skinke. Av farsen lager vi boller som vi steker i olje.

Strandsnegl

bilde av vanlige strandsnegler
Strandsnegl

Strandsneglen kan spises rå, stekt i skallet eller kokt i sjøvann eller saltvann. Den er ferdig kokt eller stekt når det lille lokket som sitter ytterst på foten, faller av. Maten kan trekkes ut med en bøyd nål eller lignende. Til strandsnegl serveres majones, smeltet smør eller en cocktailsaus og ristet loff.

Vinbergsnegl

Etter vasking og koking blir denne sneglen ofte tilberedt med hvitløksmør i eget skall.

Læringsressurser

Tilberedning av skalldyr

SubjectEmne

Fagstoff