Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. DessertChevronRight
  5. DesserterChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Desserter

Husk at desserten skal være en opplevelse både for øye og gane. Det er derfor særdeles viktig å følge oppskriftene nøye, bruke riktig metode og smakfull pynt.

Inndeling av desserter

  • isdesserter
  • kalde desserter
  • varme desserter
  • dessertsauser

Sukkerlake

Sukkerlake er en viktig bestanddel i mange desserter.

Sukkerlake i baumégrader

Vann Sukker Baumégrader
1 l100 g1 °Bé
1 l200 g5 °Bé
1 l300 g9 °Bé
1 l400 g13 °Bé
1 l500 g17 °Bé
1 l600 g21 °Bé
1 l700 g25 °Bé
1 l800 g29 °Bé
1 l900 g33 °Bé
1 l1000 g37 °Bé

Baumégrader er målenhet for en væskes tetthet, kg per dm³. Målenheten er oppkalt etter den franske fysikeren Antoine Baumé.

Læringsressurser

Dessert