Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. DessertChevronRight
  5. DesserterChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Desserter

Husk at desserten skal være en opplevelse både for øye og gane. Det er derfor særdeles viktig å følge oppskriftene nøye, bruke riktig metode og smakfull pynt.

En feil oppstod ved lasting av en ekstern ressurs.
En feil oppstod ved lasting av en ekstern ressurs.

Inndeling av desserter

  • isdesserter
  • kalde desserter
  • varme desserter
  • dessertsauser

Sukkerlake

Sukkerlake er en viktig bestanddel i mange desserter.

Sukkerlake i baumégrader

Vann

Sukker

Baumégrader

1 l

100 g

1 °Bé

1 l

200 g

5 °Bé

1 l

300 g

9 °Bé

1 l

400 g

13 °Bé

1 l

500 g

17 °Bé

1 l

600 g

21 °Bé

1 l

700 g

25 °Bé

1 l

800 g

29 °Bé

1 l

900 g

33 °Bé

1 l

1000 g

37 °Bé

Baumégrader er målenhet for en væskes tetthet, kg per dm³. Målenheten er oppkalt etter den franske fysikeren Antoine Baumé.

Læringsressurser

Dessert