Husk at desserten skal være en opplevelse både for øye og gane. Det er derfor særdeles viktig å følge oppskriftene nøye, bruke riktig metode og smakfull pynt.
Inndeling av desserter
- isdesserter
- kalde desserter
- varme desserter
- dessertsauser
Sukkerlake
Sukkerlake er en viktig bestanddel i mange desserter.
Sukkerlake i baumégrader
Vann | Sukker | Baumégrader |
---|---|---|
1 l | 100 g | 1 °Bé |
1 l | 200 g | 5 °Bé |
1 l | 300 g | 9 °Bé |
1 l | 400 g | 13 °Bé |
1 l | 500 g | 17 °Bé |
1 l | 600 g | 21 °Bé |
1 l | 700 g | 25 °Bé |
1 l | 800 g | 29 °Bé |
1 l | 900 g | 33 °Bé |
1 l | 1000 g | 37 °Bé |
Baumégrader er målenhet for en væskes tetthet, kg per dm³. Målenheten er oppkalt etter den franske fysikeren Antoine Baumé.
Læringsressurser
Dessert
Fagstoff
- Kjernestoff
DesserterDu er her
Kalde desserter - tilberedningsmetoder
KjernestoffIsdesserter
KjernestoffVarme desserter - tilberedningsmetoder
KjernestoffVarme desserter
Kjernestoff
Oppgaver og aktiviteter
Desserter tilberedningsmetoder – temaoppgave
KjernestoffDesserter – tilberedningsmetoder
Kjernestoff