Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. GrønnsakerChevronRight
  5. Hovedmåter å tilberede grønnsaker på - farsering, fritering, glasering og gratineringChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Hovedmåter å tilberede grønnsaker på - farsering, fritering, glasering og gratinering

Hovedmåter å tilberede grønnsaker på - farsering, fritering, glasering og gratinering.

Farsering

Farsering av kål
Farsering av tomat

Fritering

Grønnsakene friteres på tre måter:

  • naturell
  • vendt i hvetemel
  • dyppet i frityrrøre

Naturell

Grønnsakene stekes i frityren ved 160 °C. Ta dem opp fra frityren når de er gylne og sprø. Fettet ristes av og grønnsakene legges på porøst papir for å fjerne overflødig fett.

Vendt i hvetemel

Denne metoden blir helst brukt til grønnsaker med lite stivelse. Grønnsakene stekes i frityr ved 160 °C.

Dyppet i frityrrøre

Dypp grønnsakene i frityrrøre. Legg dem raskt i frityren som har en temperatur på 160 °C. Ta opp grønnsakene når de er gyllenbrune. Rist fettet godt av og legg grønnsakene på porøst papir.

Glasering

Glasering
Gratinering

Læringsressurser

Grønnsaker