Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. GrønnsakerChevronRight
  5. Salater og dressingerChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Salater og dressinger

Gode og sunne salater er raskt og enkelt å lage. Salater kan serveres som en forrett, som tilbehør til middagen eller som i en rett for seg selv.

Salater

Salater blir brukt som tilbehør til hovedretter eller som forrett.

Hovedtyper av salater

Hovedtyper av salater

Salatdressinger

Salatdressinger blir laget på grunnlag av:

  • eddik/sitronsaft, salt og farin
  • olje, eddik, salt og pepper
  • majones rømme eller crème fraîche
  • yoghurt

Til én porsjon salat regner vi 20–25 g dressing.

Salatdressinger
En feil oppsto ved lasting av en ekstern ressurs.
En feil oppsto ved lasting av en ekstern ressurs.

Læringsressurser

Grønnsaker