Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. GrønnsakerChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Salater og dressinger

Gode og sunne salater er raskt og enkelt å lage. Salater kan serveres som en forrett, som tilbehør til middagen eller som i en rett for seg selv.

kollasj med salater og dressinger

Salater

Salater blir brukt som tilbehør til hovedretter eller som forrett.

Hovedtyper av salater

Hovedtyper av salater
kollasj med salater og dressinger

Salatdressinger

Salatdressinger blir laget på grunnlag av:

  • eddik/sitronsaft, salt og farin
  • olje, eddik, salt og pepper
  • majones rømme eller crème fraîche
  • yoghurt

Til én porsjon salat regner vi 20–25 g dressing.

Salatdressinger
kollasj med salater og dressinger

Læringsressurser

Grønnsaker