Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. PotetChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Måter å tilberede poteter på

Det finnes mange måter å tilberede poteter. Her skal vi se på frityrstekt, gratinert, stekt i ovn og stekt i panne.

Potetretter. Fotokollasje.
1) Bakt potet, 2) Anna potet ,3) Potet stekt i panne, 4) Frityrstekte poteter

Frityrstekte poteter

Frityrstekte poteter

Frityrstekt potetmasse

Masse av kokt potet

Varianter av frityrstekte poteter:

  • En porsjon pommes frites. Foto.
    Pommes frites
    fyrstikkpoteter
  • pont-neuf-poteter
  • potetchips
  • poteter frites
  • potetreder
  • stråpoteter
  • sufflépoteter
  • vaffelpoteter

Varianter av frityrstekt potetmasse:

  • Potetreder, pariserpoteter og potetkroketter. Foto.
    Potetreder, pariserpoteter og potetkroketter
    bernypoteter
  • kronprinsessepoteter
  • lorettepoteter
  • potetkroketter
  • St. Florentin-poteter
  • Williams-poteter

Gratinerte poteter

Gratinerte poteter
Varianter av gratinerte poteter:

  • gratinerte poteter i form
  • gratinerte potettopper

Poteter stekt i form i ovn

Poteter stekt i form i ovn

Varianter av poteter stekt i form i ovn:

  • Lammestek med gratinerte poteter. Foto.
    Lammestek med gratinerte poteter
    Anna-poteter
  • bakerkonepoteter
  • fløtegratinerte poteter
  • fondantpoteter
  • savoyardpoteter
  • voisinpoteter

Poteter stekt i panne

Poteter stekt i panne

Varianter av poteter stekt i panne:

  • Steking av Röstipoteter. Foto.
    Röstipoteter
    Bonne femme-poteter
  • kokottpoteter
  • Lyon-poteter
  • Maxim-poteter
  • nøttepoteter
  • pariserpoteter
  • Parmentier-poteter
  • rissoléepoteter
  • röstipoteter
  • sautépoteter
  • slottspoteter

Læringsressurser

Potet