Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. PotetChevronRight
  5. Forberedende tilberedning av poteterChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Forberedende tilberedning av poteter

Poteter som er forkokt, er ikke ferdig tilberedt, men de er klargjort for videre tilberedning.

kollasj av fløtestuede poteter og gratinerte poteter

Vi forkoker poteter i:

  • olje
  • vann

I olje

Tørk de ferdigkuttede potetbitene i papir. Kok dem nesten igjennom i olje ved cirka 135 °C. Etter forkokingen legger vi dem på papir til avrenning.

I vann

Legg potetene i kokende vann som så vidt dekker dem, og la dem trekke i 2–6 minutter, alt etter størrelse og fasong.

Forkoking av poteter

Potettilberedninger som skal forkokes i olje:

  • poteter frites
  • pont-neuf

Potettilberedninger som skal forkokes i vann:

  • fondantpoteter
  • kokottpoteter
  • nøttepoteter
  • pariserpoteter
  • rissoléepoteter
  • slottspoteter

Læringsressurser

Potet