1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. FiskChevronRight
  5. Tilberedning av fiskChevronRight
  6. Måter å tilberede fisk på - fisk stekt i panne, lever, rogn og torsketungerChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Måter å tilberede fisk på - fisk stekt i panne, lever, rogn og torsketunger

Det er mange måter å tilberede fisk på. Her lærer du om fisk stekt i panne, torsketunger, rogn og lever.

Fisk stekt i panne

Fisk stekt i panne

Brun fisken på begge sider i middels varm panne og gjennomstek den videre på svak varme. Store stykker av fisk kan gjennomstekes i stekeovn.

Rogn
Lever

Rogn trekkes i kokende vann tilsatt 15 g salt per liter.

Lever kokes i kraft laget av :

  • 1 dl vann
  • 2,5 g salt
  • 2,5 ml eddik
  • 1,5 g pepper
  • litt løk
  • 1 laurbærblad
    Torsketunger

Læringsressurser

Tilberedning av fisk