Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. FiskChevronRight
  5. Tilberedning av fiskChevronRight
  6. Måter å tilberede fisk på - raket, rå, spekesaltet, saltet og røyktChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Måter å tilberede fisk på - raket, rå, spekesaltet, saltet og røykt

Det er mange måter å tilberede fisk på. Her lærer du om raket, rå, spekesaltet, saltet og røykt fisk.

bilde av Rakfisk anrettet på tallerken med løk, egg, poteter, smør, lefse, flatbrød, rømme, purre, øl og akevitt
Rakfisk

Rakfisk

Fra gammelt av har en brukt ferskvannsfisk som ørret og sik på 200–600 g til rakefisk. I dag er det mye oppdrettsfisk (regnbueørret) som går til raking. Den veier vanligvis 700–1000 g.

På grunn av faren for botulisme setter tillaging av rakefisk store krav til hygienen. Fisken må ikke komme i kontakt med jord.

Rakfisk
kollasj av rå fisk
Rå fisk
Saltet og røykt fisk
Spekesaltet fisk

Læringsressurser

Tilberedning av fisk