Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. FiskChevronRight
  5. Tilberedning av fiskChevronRight
  6. Måter å tilberede fisk på - fiskegryte, fritert, gratinert, gravet og grilletChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Måter å tilberede fisk på - fiskegryte, fritert, gratinert, gravet og grillet

Det er mange måter å tilberede fisk på. Her lærer du om fiskegryte, fritert, gratinert, gravet og grillet fisk.

Fiskegryte
Fritert fisk
Gratinert
kollasj med gravet fisk, gravet makrell og gravet laks
Gravet
Grillet fisk
Grillet laks med salsa av ananas

Til grillsteking egner små eller mellomstore feite fisker seg best. Mellomstore fisker snitter vi i siden med kniven, slik at varmen raskere trenger inn til beinet.

Fiskestykkene pensles med smeltet margarin eller olje og tilsettes de krydderne vi ønsker.Grill fisken med en temperatur som sikrer gjennomsteking samtidig som den blir tilstrekkelig brunet. Ved hurtig bruning må vi sette av plass med svak varme for å gjennomsteke fisken. Ved bruk av trekull- eller gassgrill med glødende kull er det viktig å ha en dynkeflaske klar for å slukke stikkflammer.

Læringsressurser

Tilberedning av fisk