Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. KjøttChevronRight
  5. Forberedende tilberedning av kjøttChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Forberedende tilberedning av kjøtt

Ved blansjering av kjøtt koker man kjøttet litt før man starter selve tilberedningen. Mens ved braisering så bruner man kjøttet først. Her får du framgangsmåten for blansjering.

Kjøtt og grønnsaker på en tallerken og løksaus i skål. Foto.

Forberedende tilberedning av kjøtt

Blansjering

Blansjering bruker vi for kjøtt som skal kokes. Ved blansjering får kjøttet en lysere farge, og kraften blir klarere.

  1. Vask kjøttet godt i kaldt vann.
  2. Legg det i en kjele med kaldt vann. Vannet må dekke kjøttet.
  3. Kok opp til kokepunktet og skum under oppkoking.
  4. Ta opp kjøttet og skyll det i lunkent vann før endelig tilberedning begynner.
Blansjering

Læringsressurser

Kjøtt