Hopp til innhold

Kokk- og servitørfag Vg2

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
SubjectEmne

Emner

Filter

  • Som kokk skal du lære riktig bruk og behandling av ulike råvarer. I dette emnet finner du variert fagstoff til de ulike matvaregruppene.

  • Drikkevarer

    Mat og drikke henger nøye sammen. En god drikk som passer til maten kan løfte hele måltidsopplevelsen.

  • Som servitør skal man kunne presentere og servere mat og drikke. Man må ta seg av gjestene på en profesjonell måte og yte en god service.

  • Økonomi og salg

    I dette emnet skal vi se på ulike måter å prissette et produkt og ulike måter å markedsføre det på.

  • Kostrådene gir konkrete og enkle hverdagsråd når du skal sette sammen en meny og velge råvarer.

  • Spesialkost

    I dette emnet vil du få en bedre forståelse og kunnskap om de mest vanlige spesialkostene.

  • I matbransjen vil du måtte ta hensyn til ulike grupper, deres mattradisjoner og forhold til mat.

  • I dette emnet vil du bli kjent med de normene og standardene som gjelder for menyarbeidet, både i Norge og i det internasjonale kjøkkenet.

  • Vi kan skille mellom ulike former for hygiene. Felles for dem alle er at vi kjemper mot mikroorganismene.

  • Forslag til årsplan for programfagene Servering, bransje og miljø, Kosthold, ernæring og helse og Råvarer og produksjon.

Om kokk- og servitørfaget Vg2

Servitør- og kokkeelever. Foto.

Om kokk- og servitørfaget Vg2

Kokk- og servitørfaget skal gi kompetanse innen tilberedning, anretning og servering av måltider på spisesteder og i ulike institusjoner. Opplæringen skal legge vekt på praktisk arbeid og gi opplæring i norske mattradisjoner og mat fra ulike kulturer.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Abonnér på siste nytt fra NDLA.

Facebook