Hopp til innhold

  1. Home
  2. Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2ChevronRight
  3. Lek og aktivitetChevronRight
  4. Tegning og tegneutviklingChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Tegning og tegneutvikling

Å tegne er en av mange aktiviteter barn og unge liker å holde på med. Under temaet tegning og tegneutvikling vil du finne fagstoff som omhandler både barns tegneutvikling og hvordan du som barne- og ungdomsarbeider kan tilrettelegge for tegning.

forskjellige små bøtter med maling i. Foto

Fra du var liten, har du tegnet, og i grunnskolen fikk du opplæring i tegning. Noen av dere har gått et år på design og håndverk før dere begynte på barne- og ungdomsarbeiderfag, og dere vil være en ressurs for resten av klassen når det gjelder tegning.

Sitat

Et maleri er et dikt uten ord
Konfutse

fingermaling.foto.
Fingermaling

Barns tegninger kan vi finne på vegger både på skoler og i barnehager. Noen tegninger kan vi finne hjemme hos bestemor med en fin ramme på, mens andre kan ligge nederst i søppelbøtten. Det er stor forskjell på hvor mye barn tegner. Noen barn elsker å tegne, mens andre heller vil gjøre noe annet. Uansett om vi liker å uttrykke oss gjennom tegning eller ikke, skjer det en utvikling i barns tegneuttrykk.

Utfordringer til deg

  1. Hvilket kompetansemål i læreplanen sier at du skal jobbe med tegning og tegneutvikling?
  2. Lag et tankekart over det du kan om tegning og tegneutvikling. Ta fram tankekartet på slutten av skoleåret og se om du har lært noe.
  3. Bruk bildene på siden som inspirasjon til en tekst om tegning.

Læringsressurser

Tegning og tegneutvikling