Hopp til innhold

  1. Home
  2. Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2ChevronRight
  3. Fagarbeider og arbeidstakerChevronRight
  4. Det er tid for å hvile littChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Det er tid for å hvile litt

Wenche forteller om hvordan de praktiserer soving og hvilestund på småbarnsavdelingen der hun jobber.

Jente sitter på armen til en voksen. Foto.

De fleste barna på småbarnsavdelingen må sove litt midt på dagen. Barn trenger mye søvn, og alle har hver sin vogn. Dersom noen av barna sover inne, har de sin egen seng i barnehagen.

En voksen triller vognene ut av vognbua og vi andre kler på barna. Vi må kle på barna slik at det verken blir for kaldt eller for varmt. Dette avhenger veldig av barnets kroppstemperatur, årstid, vær og hvor vindstille det er der vognen står.

Noen barn er urolige i vognen sin og trenger seler for å kunne slappe av og sove godt. Vognene er godt dekket til med myggnetting slik at ikke dyr og insekter skal slippe til. Når det regner brukes regntrekk og ved sterk sol kan også et forheng brukes slik at det skal bli behagelig for barnet å sove.

Vi har en tavle der vi skriver når barna sovner, hvor lenge hvert enkelt barn skal sove, og når de våkner igjen. Dette er dokumentasjon, og på denne måten er det enkelt for foreldrene å se soverytmen til barnet sitt.

Det er vanlig at barna ønsker å ha med seg smukk, koseklut og bamser når de sover. Dette gir trygghet, og barna slapper godt av i situasjonen.

Læringsressurser

Fagarbeider og arbeidstaker

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs