SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Eldre og ernæring

God mat og godt drikke til eldre og syke



Ingenting er viktigere enn mat og drikke. Det gjelder også for de eldre, selv om alderdom, ensomhet og sykdom kan føre til nedsatt appetitt og spiseevne.



Ernæringsfysiolog Gudrun Ustad ved Bærum Storkjøkken ble i 2010 tildelt Ernæringsprisen av Helsedirektoratet. Gjennom flere år har hun gjort en solid innsats for at de eldre skal få sunn og smakfull mat og drikke. Hun gir oss gode råd og tips om hvordan maten bør tilberedes, og hva vi bør være bevisst på når det gjelder eldre og ernæring. Dessuten har måltidene en sosial verdi som er helsefremmende i seg selv og som øker livskvaliteten. – Bon appétit!



Læringsressurser

Det viktige ernæringsarbeidet for helsefagarbeideren

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter