Hopp til innhold

 1. Home
 2. Helsearbeiderfag Vg2ChevronRight
 3. Helse og sykdomChevronRight
 4. Sanser og nervesystemChevronRight
 5. HjelpemiddeldatabaseChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Hjelpemiddeldatabase

De mange produktene i hjelpemiddeldatabasen er fordelte i grupper etter type funksjonsnedsettelse. Hver gruppe inneholder altså hjelpemidler som på ulike vis kan hjelpe brukere med en bestemt type funksjonsnedsettelse. Fullstendig informasjon om dette finner du på hjelpemiddelsentralenes informasjonsside.

Hjelpemiddelsentralen kjøper inn og eier mange ulike hjelpemidler som skal gjøre det mulig å leve selvstendig og opprettholde funksjonene i dagliglivet. Både nytt og brukt utstyr benyttes.

På informasjonssida til NAV Hjelpemiddelsentralen finner du mye nyttig stoff om hjelpemidler, prosedyrer, søknadsskjemaer og hjelpeskjemaer. I informasjonen om de forskjellige hjelpemiddelområdene er det lenker til riktig skjema og en oversikt over hvilke vedlegg søknaden trenger i hvert enkelt tilfelle.

Det er laget egne hjelpeskjemaer som kan benyttes når en skal finne fram til de hjelpemidlene som er best egnet til å løse et konkret problem. Brukeren må legge skjemaene ved søknaden og sende begge deler til hjelpemiddelsentralen i fylket der vedkommende bor.

NAV Hjelpemiddeldatabasen inneholder informasjon om alt du trenger for å finne fram til riktig hjelpemiddel, deriblant komplette oversikter over

 • produkter og leverandører
 • søknadsskjemaer
 • hjelpeskjemaer
 • relevante databaser i andre land
 • brukerorganisasjoner
 • faglitteratur


Databasen inneholder også tekniske spesifikasjoner, bilder, brosjyrer og bruksanvisninger for hjelpemidler.

Læringsressurser

Sanser og nervesystem

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter