Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Kosthold og helseChevronRight
  4. KostrådChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Kostråd

Som yrkesutøver i restaurant- og matfagbransjen vil du komme til å jobbe med kosthold i mange sammenhenger. Du må derfor ha kunnskap om matens sammensetning og om kroppens behov for næringsstoffer.

Noen av våre vanligste råvarer ligger på en benk. Foto.

For å hjelpe deg med å sette sammen et kosthold som er best mulig, har myndighetene kommet med anbefalinger som bygger på de kunnskaper vi i dag har om kosthold og helse. Helsedirektoratet har gitt ut 12 kostråd som skal hjelpe den norske befolkningen med å opprettholde en god helse og forebygge livsstilssykdommer. Det anbefales at de fleste, både barn, ungdommer, voksne, ammende, gravide og eldre, følger disse rådene.

Læringsressurser

Kostråd