Maten er en viktig del av kulturen vår. Den forteller oss noe om hvem vi er, og hvor vi kommer fra. I Norge har matkulturen vært preget av tilgangen på råvarer, klimaet vårt og naturgitte produksjonmetoder. Her får du presentert et utvalg av tradisjonelle norske retter basert på korn og mel.
Læringsressurser
Norsk mattradisjon
Fagstoff
Tradisjonsmat
KjernestoffMat og kultur
KjernestoffNorsk mattradisjon: Fisk
KjernestoffNorsk mattradisjon: Kjøtt
KjernestoffNorsk mattradisjon: Potet
KjernestoffNorsk tradisjonsmat: Korn
KjernestoffNorsk mattradisjon: Krydder og urter
KjernestoffNorsk mattradisjon: Frukt, grønnsaker og bær
KjernestoffTradisjonsretter
KjernestoffMelkemat
KjernestoffNorske tradisjonsretter: Desserter
KjernestoffSamisk mat
Kjernestoff- Kjernestoff
Tradisjonsmat: Brød og kornvarerDu er her
Tradisjonsmat
KjernestoffBrødpuddingens historie
KjernestoffBidos - til hverdag og fest
KjernestoffNRK Samisk matkurs
KjernestoffBlodpølse
KjernestoffGastronomi - farlig mat - forbudt mat
KjernestoffGastronomi - kokekunsten
KjernestoffGastronomi - maten, kroppen og sjelen
KjernestoffGastronomi - smak og snobberi
KjernestoffGastronomi - mat og identitet
Kjernestoff
Oppgaver og aktiviteter
Mattradisjoner
KjernestoffTradisjonsmat, quiz
Kjernestoff