Hopp til innhold

Restaurant- og matfag

    Kosthold og helse

    Hva inneholder maten vår? Hva og hvor mye bør vi spise? I dette emnet får du god kunnskap om matens betydning for din egen helse og hvordan vi kan forebygge livsstilssykdommer ved å ta gode valg og ha et sunt og variert kosthold.

    Mat og kultur

    Matskikker er et resultat av kultur og tradisjoner og av hvilke råvarer man har hatt tilgang på der man har vokst opp. Matkulturen i et samfunn er i stadig endring – vi påvirker andre og blir påvirket selv. Vi spiser ikke det samme i dag som vi gjorde for 50 år siden.

    Norsk matkultur

    Norsk tradisjonsmat har fra gammelt av vært preget av nøkternhet og god ressursutnyttelse. Etter slaktingen på høsten ble derfor maten konservert på ulike måter for å vare gjennom vinteren. En del av disse konserveringsmetodene er blitt en del av vår mattradisjon – som salting, tørking og røyking.