1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Kosthold og helseChevronRight
  4. Mat fra andre kulturerChevronRight
  5. Mat fra andre land og verdensdelerChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Mat fra andre land og verdensdeler

Kvinne holder liten globus i hendene. Foto.

I denne perioden skal vi arbeide med mat fra andre land og verdensdeler. Vi har valgt ut følgende land og verdensdeler: Asia, Afrika, Mexico og USA.

  • Oppgaven er praktisk og gjøres hovedsakelig i egnet praksisverksted.
  • Nederst på siden ligger det oppskriftshefter som inneholder forslag til menyer, og vi beregner én dag for hvert hefte.

UKE: ________ (fire dager i praksis – to uker).

Dag 1–4

  1. Klassen deles inn i grupper på 3–4.
  2. Klassen møter opp i grupperom.
  3. Gjennomgang av nødvendig fagstoff om de ulike kjøkken.
  4. Gjennomgang av dagens arbeid og skrive arbeidsplan.
  5. Etter gjennomgang møter alle på kjøkken/praksisverksted i korrekt arbeidsuniform.

Oppskriftshefte:

Afrika:

Asia:

Læringsressurser

Mat fra andre kulturer