Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Kosthold og helseChevronRight
  4. Hjelpemidler i kostplanleggingenChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Hjelpemidler i kostplanleggingen

Kostholdet virker inn på risikoen for å utvikle sykdommer som overvekt og fedme, type 2-diabetes, hjerte- og karsykdommer, kreft, forstoppelse og karies. Et feil sammensatt kosthold, eller overflod av mat kan føre til at man får disse sykdommene.

Kostsirkel. Foto.

Mat er kroppens drivstoff. Det gjelder imidlertid å spise riktig, det vil si mat som inneholder næringsstoffer som kroppen trenger.

Det finnes ulike hjelpemidler i kostplanleggingen, som kan hjelpe forbrukeren med å ta de rette valgene. I dette emnet får du kunnskap om de offisielle hjelpemidlene. Hjelpemidlene veileder deg i hvilke matvarer du bør legge inn i det daglige kostholdet og mengdene av disse, mens i kostplanleggeren kan du i tillegg regne ut matens næringsstoffer.

Læringsressurser

Hjelpemidler i kostplanleggingen

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter