Hopp til innhold

Restaurant- og matfag

    Servering og drikkevarer

    Servitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer. Det er viktig at gjesten får en god harmoni i måltidet, og en god totalopplevelse av oppdekking, servering og service. Drikken må ikke overdøve maten, og heller ikke omvendt.

    Drikkevarer

    Drikke nytes enten alene eller sammen med mat. Det finnes utallige typer drikke, som er knyttet til forskjellige kulturer, områder og land. Varm drikke, kald drikke, temperert drikke – forskjellene er mange. I dette emnet tar vi for oss likhetene og forskjellene mellom de ulike typene drikkevarer.

    Alkoholholdige drikker

    Vin, øl og brennevin er det vi omtaler som alkoholholdige drikker. Disse drikkene lages ved gjæring av sukker fra en karbohydratrik kilde, for eksempel druer, epler, bygg, hvete eller poteter. Under gjæringen omdannes sukkeret til alkohol og karbondioksid.