Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Servering og drikkevarerChevronRight
  4. DrikkevarerChevronRight
  5. VinChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Vin

En god vin kan være med på å gjøre et måltid komplett. Ved å servere gjesten en vin som ikke passer til måltidet, kan man risikere å ødelegge smaken både på maten og vinen. Servitøren må derfor ha mye kunnskap for å kunne anbefale en passende vin, slik at gjesten får en god opplevelse.

En tallerken med gourmetmat på et pent dekt bord. Hånden til en kelner skjenker hvitvin i et glass ved tallerkenen. Foto.
Drikke som passer til maten er med på å gjøre måltidet komplett.

Vin lages av pressede druer som går gjennom en gjæringsprosess. Druesort og metode er med på å avgjøre hvilke typer vin man ender opp med. Vin kan serveres til alle måltider, fra forrett til dessert.

Dette emnet gir deg en innføring i druen som hovedråvare, og hvordan man produserer ulike hovedtyper av vin.

Læringsressurser

Vin