Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Servering og drikkevarerChevronRight
  4. DrikkevarerChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Drikkevarer

Drikke nytes enten alene eller sammen med mat. Det finnes utallige typer drikke, som er knyttet til forskjellige kulturer, områder og land. Varm drikke, kald drikke, temperert drikke – forskjellene er mange. I dette emnet tar vi for oss likhetene og forskjellene mellom de ulike typene drikkevarer.

To pene kaffekopper med kaffe og to konjakkglass med konjakk som står ved siden av hverandre på et bord. Foto.
I selskap serveres det ofte kaffe og konjakk.

Emner

Drikkevarer

  • Kaffe

    Hva er egentlig forskjellen på en espresso og en cappucino? I dette emnet får du kjennskap til de vanligste typene og hva de består av.

  • Kakao

    Kakaotreet er opphav til både velsmakende sjokolade og kakaodrikker.

  • Te

    Te er en drikk som lages ved å trekke urter, blader eller diverse krydder i vann. Drikken har historiske røtter mange tusen år tilbake i tid.

  • Vin

    En god vin kan være med på å gjøre et måltid komplett. Vin lages av pressede druer som går gjennom en gjæringsprosess.

  • Brennevin

    Ved å destillere en alkoholholdig væske som er produsert ved gjæring av vegetabilske råstoffer, får man brennevin.

  • Øl

    Øl har vært brygget i Norge i over 2000 år og er en del av vår kultur. Øl er en samlebetegnelse på drikker som lages av bygg, vann, humle og gjær.

  • På festlige arrangementer bør gjesten alltid ha tilbud om alkoholfri drikke. Det finnes i dag et bredt utvalg av alkoholfrie drikker på markedet.