Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Servering og drikkevarerChevronRight
  4. ServeringChevronRight
  5. Teorioppgaver om servering ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Teorioppgaver om servering

Lær deg de ulike serveringsmetodene samt hvorfor og hvordan du klargjør, rydder og serverer i restauranten.

En servitør holder et vinglass mot vinduet for å sjekke om det er rent. Foto.

Teorioppgaver om servering

Bruk fagstoffet under servering, og finn svarene på spørsmålene.

  1. Hva er engelsk servering?
  2. Hva er amerikansk servering?
  3. Hva er fransk servering?
  4. Hvilke fire serveringsteknikker inngår i russisk servering?
  5. Nevn tre grunner til at vi flamberer?
  6. Fra hvilken side av gjesten skjenker vi?
  7. Fra hvilken side av gjesten rydder vi av glass og tallerkener?
  8. Hva er gripebestikk?
  9. Nevn noen anledninger der vi bruker gripebestikk?
  10. Hva er 2. servise?
  11. Hva er en kuvert?
  12. Skal salt og pepper være på bordet under hele måltidet?
  13. Hvordan er standardgrepet for bæring av tre tallerkener?
  14. Hvorfor polerer vi alt dekketøy?

Læringsressurser

Servering