Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Servering og drikkevarerChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Servering og drikkevarer

Servitøren må ha bred kunnskap om alt fra å klargjøre restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer.

Vinflaske som dekanteres ved å helles forsiktig over i en karaffel. Foto.

Det er viktig at gjesten får en god harmoni i måltidet, og en god totalopplevelse av oppdekking, servering og service. Drikken må ikke overdøve maten, og heller ikke omvendt. Det finnes ulike drikker både med og uten alkohol. En god servitør ser gjesten an og tilbyr drikke som passer både til han og maten.

Hvilke drikkevarer anbefaler du til måltidet? Hvordan serverer du vin til gjesten? Hvordan dekker du opp et bord? Hvilke serveringsmetoder velger du? Servitørens oppgaver er mange, og i kommende emne vil du få kunnskap om alt dette og mye mer.

Emner

Servering og drikkevarer

  • Servering

    Servitøren er spisestedets ansikt utad. En god servitør får gjesten til å føle seg velkommen og betydningsfull.

  • Gode relasjoner både internt i bedriften og eksternt til kunder er viktig for trivsel på arbeidsplassen og for å gi kunder en god opplevelse av bedriften.

  • Service

    Å yte god service er viktig innenfor fagene i restaurant- og matfag. Det finnes forskjellige former for service.

  • Drikkevarer

    Det finnes utallige typer drikke. I dette emnet tar vi for oss likhetene og forskjellene mellom de ulike typene drikkevarer.