Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Hygiene og mattrygghetChevronRight
  4. Trygg matChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Trygg mat

Trygg mat er mat som ikke inneholder helse- og miljøskadelige stoffer. Internkontroll er bedriftens egne rutiner for å sikre at maten som produseres og selges er trygg.

Kokk ved arbeidsstasjon. Foto.

For å sikre trygg mat er det viktig med både god personlig hygiene og god produksjonshygiene, uansett hvor du arbeider i matvarekjeden. Smilefjesordningen som Mattilsynet har startet, skal sikre gode hygieneforhold og tryggere mat på serveringssteder.

Dette emnet gir deg kunnskap og gode råd om hvordan du kan jobbe for å sikre trygg mat i bransjen. Gode rutiner for håndvask, oppvask og oppbevaring av mat er noe av det som er viktig å lære seg.

Emner

Trygg mat

Læringsressurser

Trygg mat