Besvar spørsmålene og lag deretter et faktaark hvor du skal lage hindringer for bakterievekst.
Teorioppgaver
- Hvorfor skal temperaturen i kjøleskapet være under 4 °C?
- Hvorfor bør vi vaske hendene ofte?
- Hvorfor dekker vi til matvarer under oppbevaring?
- Hvorfor må mat som skal holdes varm over tid, ha en temperatur på minst 60 °C?
- Hvorfor bruker vi eddik som konserveringsmiddel for matvarer?
- Hvorfor er det viktig å vaske kjøkkenbenken godt?
Lag et faktaark
Lag faktaark for de ulike avdelingene på skolens kjøkken.
- Listen skal vise hvordan du kan hindre bakterievekst.
- Bruk gjerne bilder i tillegg til tekst for å illustrere.
Læringsressurser
Bakterier og mikroorganismer
Fagstoff
Mikrobiologi
KjernestoffBakterier og andre mikroorganismer
KjernestoffHygiene og mikroorganismer
KjernestoffNyttige mikroorganismer
KjernestoffHva er mattrygghet
KjernestoffLivsbetingelser
KjernestoffMatbårne sykdommer
KjernestoffHva gjør du med muggen mat?
KjernestoffHoldbarhet av matprodukter
KjernestoffNRK E. coli-bakterien
Kjernestoff
Oppgaver og aktiviteter
Hindringer for mikroorganismer
KjernestoffMikrobiologi
KjernestoffSykdom fra mat og drikke
Kjernestoff