Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Hygiene og mattrygghetChevronRight
  4. Bakterier og mikroorganismerChevronRight
  5. Hindringer for mikroorganismerChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Hindringer for mikroorganismer

Kjøkken på slottet. Foto.

Besvar spørsmålene og lag deretter et faktaark hvor du skal lage hindringer for bakterievekst.

Husk

Livsbetingelser for bakterier er:

  • oksygen
  • passende temperatur
  • fuktighet
  • pH
  • næring

Teorioppgaver

  1. Hvorfor skal temperaturen i kjøleskapet være under 4 °C?
  2. Hvorfor bør vi vaske hendene ofte?
  3. Hvorfor dekker vi til matvarer under oppbevaring?
  4. Hvorfor må mat som skal holdes varm over tid, ha en temperatur på minst 60 °C?
  5. Hvorfor bruker vi eddik som konserveringsmiddel for matvarer?
  6. Hvorfor er det viktig å vaske kjøkkenbenken godt?

Lag et faktaark

Lag faktaark for de ulike avdelingene på skolens kjøkken.

  • Listen skal vise hvordan du kan hindre bakterievekst.
  • Bruk gjerne bilder i tillegg til tekst for å illustrere.

Læringsressurser

Bakterier og mikroorganismer