
Besvar spørsmålene og lag deretter et faktaark hvor du skal lage hindringer for bakterievekst.
Husk
Livsbetingelser for bakterier er:
- oksygen
- passende temperatur
- fuktighet
- pH
- næring
Teorioppgaver
- Hvorfor skal temperaturen i kjøleskapet være under 4 °C?
- Hvorfor bør vi vaske hendene ofte?
- Hvorfor dekker vi til matvarer under oppbevaring?
- Hvorfor må mat som skal holdes varm over tid, ha en temperatur på minst 60 °C?
- Hvorfor bruker vi eddik som konserveringsmiddel for matvarer?
- Hvorfor er det viktig å vaske kjøkkenbenken godt?
Lag et faktaark
Lag faktaark for de ulike avdelingene på skolens kjøkken.
- Listen skal vise hvordan du kan hindre bakterievekst.
- Bruk gjerne bilder i tillegg til tekst for å illustrere.
Læringsressurser
Bakterier og mikroorganismer
Fagstoff
Bakterier og andre mikroorganismer
KjernestoffHygiene og mikroorganismer
KjernestoffNyttige mikroorganismer
KjernestoffMatbårne sykdommer
KjernestoffHva gjør du med muggen mat?
KjernestoffHoldbarhet av matprodukter
KjernestoffNRK E. coli-bakterien
KjernestoffMikrobiologi
Kjernestoff
Oppgaver og aktiviteter
- Kjernestoff
Hindringer for mikroorganismerDu er her
Sykdom fra mat og drikke
KjernestoffMikrobiologi
Kjernestoff