Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Hygiene og mattrygghetChevronRight
  4. HygieneChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Hygiene

Som yrkesutøver i restaurant- og matfagbransjen må du hele tiden ha fokus på hygiene. Det er nødvendig å ha både god personlig hygiene og god kjøkkenhygiene, for å unngå at bakterier og andre mikroorganismer blomstrer opp og fører til at personer du lager mat til blir syke.

En person som vasker hender med såpe. Foto.

Forebygge smitte

På arbeidsplassen din finnes det regler og rutiner for hvordan man ivaretar god hygiene. Disse er gjerne beskrevet i form av prosedyrer som alle arbeidstakerne må forholde seg til. Du skal for eksempel ikke bruke samme skjærebrett til rått kjøtt og rå grønnsaker. Da er det greit å ha kunnskap om hvilke farger vi bruker på brettene til de ulike råvarene.

Din kunnskap om hygiene og dine holdninger til hygiene, kan være av stor betydning for helsen til kollegaene og kundene dine. I dette emnet får du kunnskap om hvordan du kan forebygge smitte ved å utføre god hånd- og kjøkkenhygiene, og hvordan man kan hindre at smitten sprer seg.

Læringsressurser

Hygiene