Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. PastaChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Pasta

Pasta brukes i store deler av verden, og er sammen med poteter og ris den vanligste formen for metningsgarnityr. Italia er blitt kjent som selve pastanasjonen, men varianter av pasta har eksistert i flere land, for eksempel Kina, før den kom til Italia.

Flere ulike pastaretter. Fotokollasj.

Pasta er en melbasert deig som kokes eller dampes i vann. Den er enkel å tilberede og har mange variasjoner i farge, smak og konsistens. Valg av pasta er en smakssak, men det kommer også an på retten den skal brukes til. Det aller viktigste når det gjelder koking av pasta, er å passe på at den ikke overkokes. Pastaen serveres helst "al dente" (med hard kjerne), da fremheves smaken og retten ser mer delikat ut.

I dette emnet får du nærmere kjennskap til pastaen, hva den brukes til og de vanligste variantene. Vil du lage pastaen selv, finner du fremgangsmåten under videoer.

Læringsressurser

Pasta