Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. Skalldyr og bløtdyrChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Skalldyr og bløtdyr

Norge er kjent for å ha friske og gode skall- og bløtdyr, og vi har kanskje verdens beste råvarer. Vi har en lang kystlinje og muligheter for å fange mange ulike sorter skjell og krepsdyr. Skalldyr og bløtdyr forbindes ofte med fest og selskap og kan varieres på utallige måter.

Skalldyr som er anrettet på en trefjøl. Foto.

Skalldyr og bløtdyr inneholder en del viktige næringsstoffer, men vi spiser en relativt beskjeden mengde fra denne gruppen, så det har lite ernæringsmessig betydning.

Råvarene fra denne gruppen går under betegnelsen lettbedervelig mat, og det stilles derfor strenge krav til oppbevaring og behandling. I emnet får du mer kunnskap om dette, og du lærer om de ulike artene, næringsinnhold og anvendelsen av skall- og bløtdyr.

Læringsressurser

Skalldyr og bløtdyr