1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. Grønnsaker, frukt og bærChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Grønnsaker, frukt og bær

Grønnsaker, frukt og bær gir farge og smak til maten. De inneholder mange viktige næringsstoffer og antioksidanter som gir oss en betydelig helsegevinst. Man kan godt si at det skaper «matglede» å få servert disse fargerike råvarene til måltidene.

Dame holder en kurv med grønnsaker. Foto.

Helsedirektoratet anbefaler minst fem porsjoner frukt, bær og grønnsaker daglig, og har lansert uttrykket «fem om dagen». Grønnsaker, frukt og bær har en bred anvendelse og benyttes både varme og kalde til alle måltider.

I dette emnet får du kunnskap om helsegevinsten ved å spise frukt, bær og grønnsaker, og du lærer deg hvordan du skal behande, kutte opp og konservere matvarer i denne gruppen.

Læringsressurser

Grønnsaker, frukt og bær

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter